Populära skönhetsingrepp

Att känna sig snygg och fräsch ger en människa glädje och självförtroende och idag finns det många vägar att gå mot ett vackrare yttre. För många handlar det om specifika saker, som till exempel större läppar eller en smalare midja, medan andra helt enkelt vill ha en piggare uppsyn eller en jämnare hy. Som tur är finns det massor av alternativ och i många fall går det att kombinera olika metoder för ett optimalt resultat.

Ett skönhetsingrepp kan vara kirurgiskt, till exempel en bröstförstoring eller ett ansiktslyft, eller icke-kirurgiskt som fillers, laserbehandlingar och peeling. Om du vet vilket resultat du vill uppnå så kan du tillsammans med en plastikkirurg eller annan legitimerad personal diskutera de olika alternativen. Alla ingrepp medför vissa risker, om än mycket små, och därför är det viktigt att du hamnar i professionella händer som hos Lifetime Clinic där du inte bara får den bästa vården, utan också ett vänligt och kunnigt bemötande.

Varför ingrepp?

En människas utseende handlar inte bara om yta utan även om viktiga saker som självförtroende, livsglädje och optimism. När en person till exempel blir äldre kan det vara svårt att tacklas med de förändringar som sker och genom att göra något åt saken kan den ungdom som känns på insidan fortfarande synas utåt. Faktum är att hela samhället påverkas och att det inte nödvändigtvis är negativt alla gånger. Att må bra och känna sig stolt över sitt yttre gör en människa gladare och mer kreativ.

Kändisar erkänner

Skönhetsingrepp är extremt vanliga bland kändisar som har börjat bli alltmer öppna om de ingrepp de har gjort. Många förklarar gärna varför de tyckte att de var nödvändiga:
– Jag har gjort mina läppar – vem bryr sig? Jag kan säga det med gott samvete, för jag har gått runt hela mitt liv och haft så dåligt självförtroende när det gäller mina läppar, berättar Bianca Ingrosso i en podcast intervju och bekräftar med det vikten av att må bra.

Även bland ”vanligt folk” är skönhetsingrepp numera vanliga och varje år nya rekord där Botox-behandlingar står på den absoluta toppen. Det som en gång var reserverat för endast de rika och berömda är idag tillgängligt för alla!

De vanligaste ingreppen

Förutom ”klassiker” som bröstoperationer och ansiktslyft så har det idag blivit alltmer populärt med mindre invasiva ingrepp som till exempel fillers, tandblekningar och fettfrysning. Behandlingarna är lindrigare mot kroppen då de inte kräver att patienten blir nedsövd och återhämtningstiden är oerhört kort. I vissa fall kan du till och med göra behandlingen på lunchen och sedan gå tillbaka till jobbet. Behandlingarna är inte bestående och när det kommer till fillers kan du till och med låta ”lösa upp” dem om du inte är nöjd med resultatet, vilket är en stor skillnad mot kirurgiska ingrepp som sällan går att korrigera omedelbart, om ens alls.

Alla ingrepp kräver att du konsulterar professionella kliniker och läkare och du måste följa deras direktiv till punkt och pricka om du vill uppnå det bästa resultatet. Exempel på sådana kan vara att inte utsätta ansiktet för hetta efter en Botox-injektion eller att dricka kaffe direkt efter tandblekningen. Efter det kan du se fram emot ett liv med en fräschare och gladare inställning.