Fördelarna med yoga

Vad finns det för fördelar med att göra yoga regelbundet? Bland annat ökar du fettförbränningen och mår bättre både fysiskt och psykiskt.

Det finns många anledningar till att börja med yoga. Förutom att använda snygga och framförallt sköna yogakläder från Sobea – får du bra muskelbygge, flexibilitet och bättre hållning. Samt mycket, mycket mer.

Yoga för hälsan

I en artikel i Topphälsa listar de viktigaste anledningarna till att börja med yoga. Några av dessa är bland annat att yoga gör att din rörlighet förbättras, från att inte ens kunna nå tårna till att snart kunna få ner hela handflatorna i golvet. Andra fördelar är att inte bara flexibiliteten blir bra mycket bättre, du får dessutom starka och snygga muskler av att träna yoga. Muskler som i sin tur skyddar ben och leder från att drabbas av ledinflammationer och annat. Dessutom ökar fettförbränningen i kroppen och hjärtat hålls friskt på ett effektivt sätt.

Bättre hållning och starkare kropp med yoga

Förutom att du blir starkare och får en fin, sund hållning hjälper dessutom yogan dig med att sova bättre. Utrensande meditation och ett ansträngande träningspass – det finns nog få saker som göra att du sover så gott. Yoga gör även att du blir mer medveten och duktigare på att tyda hur din kropp reagerar i vissa situationer och hantera problem liksom hitta lösningar. Stressa ner och få en skön andning med rätt övningar och meditation. Styrkan och stretchen är bara två stora plus som kommer med paketet när du yogatränar.

I en ny artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur yoga regelbundet dessutom minskar risken för depression. Forskning pekar nämligen på att det finns flera stora hälsofördelar med just yoga. Yoga är ju inte bara en fysisk träning, det har också vilsamma aspekter med återhämtning, koncentration och minne som bonuseffekter. Yoga har till exempel förmågan att sänka kortisolnivåerna i kroppen, ett överlevnadshormon som i höga nivåer inte alls är bra. Långvarig stress har effekten att kortisolen påverkas, bli högre och skadar. Men med yoga har studier visat att detta stresshormon kan minska. Perfekt för den som vill stressa ner och leva sundare.