Därför är naturen bra för hälsan

Att vistas mer i naturen är ett enkelt men effektivt sätt att må bättre. Naturen har många positiva effekter på kroppen som att kunna bidra till ett lägre blodtryck och bättre sömn. De allra flesta gånger medför att vara aktiv ute i naturen ett ökat välmående.

Det finns studier som visar att det finns en rad hälsofördelar med att vistas ute i naturen. Det finns mängder med friluftsaktiviteter som du kan ägan dig åt när du befinner dig utomhus.

Ett sätt att få uppleva magisk natur är att hyra kajak och njuta av en tur på vattnet. Det går att hyra singel-, dubbel- och trippelkajaker som passar både nybörjare och mer erfarna paddlare. Hela familjen kan tas med på en kajaktur, och detta tack vare en familjekajak som är väldigt stabil.

När du paddlar kajak får du bland annat motion och D-vitamin av solljuset, vilket gör dig gott.

Hälsofördelar med att vistas ute i naturen:

• Bättre sömn
• Hjärnan får vila
• D-vitaminlagren fylls på
• Måendet kan över lag förbättras
• Stress och oro kan lindras

Hitta fritidsaktiviteter som ger glädje

Forskningen visar att många som är mentalt överbelastade mår bättre av att vara i naturen regelbundet. Naturen har en positiv påverkan på negativa känslor, stress och oro.

Människor som drabbats av utmattningssyndrom och depression kan bli hjälpta av att vara mer i naturen. Det är helt enkelt många som får mental återhämtning när de tillbringar mer tid utomhus.

En viktig aspekt att tänka på är att du ska känna dig trygg i naturmiljön som du vistas i. Om du går runt och är rädd eller ängslig kommer de positiva effekterna att utebli.

Det är viktigt att du hittar platser och aktiviteter som du verkligen njuter av och tycker är trevliga för att kunna dra nytta av allt naturen kan ge.

Motionera mer utomhus

Om du tränar och motionerar ute i naturen kan det vara en god idé att låta bli att ha något i öronen att lyssna på. Lyssna i stället på ljuden som finns runt omkring dig. Det kan hjälpa dig att stressa ner, rensa tankarna och känna dig mer tillfreds.