Lev ett långt och vitalt liv

Att leva ett långt och vitalt liv handlar till stor del om hur du väljer att leva. Även om många forskare är överens om att mycket ligger i vår arvsmassa, så är miljö och livsstil också avgörande för hur långt du lever. Och om vi säger såhär: man lever väl helst ett liv där man mår bra och är pigg, utanpå och inuti?

Vitaepro har en bra sammansättning av viktiga mineraler och vitaminer som tillsammans verkar för att din kropp ska kunna ha en bra balans av näringsämnen i kroppen. När man väl läser på om vad varenda näringsämne faktiskt gör för att stärka kroppens muskler och iminförsvar, så blir det rätt självklart vad man kan åstadkomma med att tillföra kroppen rätt näring.

Näringsämnen kan betraktas som byggstenar i din kropp, som du själv kan vara med och forma. Med den inställningen tror vi att man kommer långt. Här går vi igenom viktiga näringsämnen och tips om hur du kan hitta balans, såväl i ditt yttre som inre.

Kost, mat och träning

Det låter kanske som ett tjatig mantra, men hur du väljer att använda din kropp och vad du väljer att utsätta den för, avgör hur bra du kommer må i din vardag. Det avgör också hur bra din kropp tillvaratar sömn och träning. Allt hör ihop i en enda cirkel, som tillsammans verkar för att du ska må bättre överlag. När insidan mår bra, kommer det också synas på din utsida. Därför är det viktigt att ta till sig av alla råd som finns, även om man kan tycka att de känns tjatiga!

Visste du till exempel att det finns vissa näringsämnen i en del råvaror som minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar? Jo, läs bara den här artikeln i Expressen så kommer du bli övertygad. Och hur är det egentligen med kött, är det nyttigare än växtbaserat? Varför inte göra din research och ta reda på vad som sägs?

Fetma inte enda problemet

Även om fetma är ett ökande problem i Sverige och globalt är det inte det enda som är ett problem. Även smala människor kan bli trötta och deprimerade på grund av dålig kost och dålig livsstil. Det kan göra att kroppen inte orkar ta till sig näringsämnen, om man lever osunt på andra sätt. Det är bra att få in ett heltheltsperspektiv. Din kropp behöver näring, träning men självklart också social stimulans! Dessutom underskattar många hur viktig sömnen är får vår metabolism.

Dålig sömn och ingen träning kommer leda till ännu sämre energi, och kroppen får det svårare att tillvarata de vitaminer du än skulle försöka förse den med. Så tänk hela tiden ut ett större perspektiv, så kan vi lova att du kommer få bättre hälsa och känna dig piggare och gladare redan dag 2! Ett långt och vitalt liv har alla byggstenar på plats för att hjälpa kroppen att bära oss varje dag, och leverera vacker hy och fint, friskt hår.