Därför är simning bästa träningen

Alla är inte löpare eller cyklister. Simning är en konditionsträning som allt fler upptäcker. Där löpning kan ge förslitningsskador i knäna är simning faktiskt en av de bästa konditionsträningarna, och det är dessutom väldigt kul! Kanske är det dags att skaffa pool i sommar och komma igång ordentligt med ett morgondopp?

Det är skonsamt, du blir vig och dessutom är det träning för hela kroppen. Att simma bränner minst lika mycket kalorier som att löpa, men du slipper svettas och det är betydligt mindre belastande för kroppen. Beställ en Pahlén swimmingpool i sommar och kom igång ordentligt med simningen i sommar, för det är en av människans absolut bästa träningsformer. Vi ska ju inte glömma att vattnet är förutsättningen för allt liv på jorden och att vi människor består av majoriteten vatten. Det måste med andra ord betyda att det helt enkelt är vårt naturliga element. Känn hur håret blir följsamt i vattnet och hitta en simteknik som du själv gillar.

Att träna i pool

Du är kanske inte en ”gymperson” och har aldrig förstått dig på dem som tar en löprunda. Att simma är en av de bästa träningsformerna och det finns mycket olika typer av simning som du kan träna på för att göra din träning i poolen lite roligare. Det finns många fördelar med att simma mot annan konditionsträning. Tio minuters simpass förbränner faktiskt 60 kalorier. Det är dessutom bra för dig som har ryggont eller förslitningsskador i knäna. Siming är en mycket skonsam träning. Här kan du läsa tio anledningar till varför simning är så bra för kroppen.

Du kan också träna på olika simningstekniker. Fjärilssim är till exempel en av de mest ansträngande simningsteknikerna som finns, medan bröstsim är bättre om du mer vill träna på meditation och avslappning. Ja, det är faktiskt meditativt att simma! Tänk bara vilket meditativt lunk du kan hamna i när du bara hör vatten och dina egna andetag mot vattenytan… För vi glömde väl att nämna att det dessutom är en mycket härlig, frisk träningsform?

Att det sedan är en livsviktig kunskap, att vara bekväm och säker i vatten, är det kanske inget vi behöver nämna?