Planerad matkasse för inre ro

Inre ro och balans, det är ett tema som många av oss funderar på ofta och länge. Hur kan man skapa ro i vardagen, undvika tillsatser i så stor mån det går och samtidigt göra ett slag både för klimatet och för ens hälsa? Det låter som en omöjlig ekvation, men det är alltså mycket enkelt. Det är bara att beställa matkassar från en leverantör som har proffs som sätter recepten.

Idag väljer allt fler att låta någon sätta ihop middagsplaneringen några dagar i veckan. Många av oss jobbar inom yrken som kräver stor del av vår tid, och samtidigt är vi medvetna om vad vi stoppar i oss och vad det ger för effekter både på vår egen hälsa och på klimatet. En vegetarisk matkasse från middagsfrid.se är räddningen för allt fler idag: den har välkomponerade, mycket smakrika recept som är sammansatta av riktiga proffs.

Vegetariska recept och ett grönt tänk

Det är kombinationen av ekologiskt tänk och hälsoaspekten som är den absolut hetaste mattrenden just nu. Förmodligen kommer den också att växa sig allt starkare, i takt med att det blir mer och mer tillgängligt med leverantörer som skapar en bra sammansättning av råvaror och smaker. Det är inte alltid vi ”amatörer” klarar av att hålla en allsidig, nyttig kost och samtidigt lyckas ägna den tid vi behöver åt karriär, barn eller andra livspussel.

Trenden håller i sig. Svenskarna äter faktiskt mindre kött idag. En trend som man kan säga startades mycket av kvinnor som valde bort köttet har idag spridit sig och allt fler män börjar också lägga om sina matvanor. Axfoods Claes Salomonsson uttalar sig i en artikel till SvD om vegotrenden såhär:

– Vi såg ett trendbrott redan i fjol. Det finns flera olika delförklaringar, som grillningsförbudet i somras, effekten av närodlat och att allt fler är flexiterianer och äter vegetariskt flera gånger i veckan. Vego är det nya eko, säger han.

Förmodligen handlar det också om att de vegetariska recepten har utvecklats mycket under de senaste åren. Idag är det knappast lika många som tror att vegetarisk mat är ensidig och trist, utan allt fler känner till att vegetarisk kost är både fylld av variationer, smaker och spännande nya influenser från större delen av världen. Läs om hur en dietist enkelt och koncist krossar vegomyter. 

En tredje aspekt handlar givetvis om att kändisar i större mån tar högre ansvar. Säkert hörde du talas om Beyonces och Jay-Zs vegoutmaning?