Ingen stress vid middagen

Den ständiga frågan ”vad ska vi äta idag?” kan vara både stressande och irriterande för en hårt arbetande människa vid 17-tiden på eftermiddagen. Det är inte ovanligt med snabbluncher och övertid och ändå vill alla hämta sina barn i tid från dagis. 

Förutom att barnen väntar på dagis ligger gymkortet och skaver plågsamt oanvänt i plånboken. Och så blev det plötsligt övertid på jobbet den här veckan också. Det går att ha förståelse för den som snabbt grabbar till sig ett mindre bra middagsalternativ i matbutiken i elfte timmen. Det är inte så lätt att få ihop vardagen och det är nog så att de flesta gör så gott de kan. Ett tips som kan underlätta är färdiga middagskassar för hemleverans till dörren. Det finns en hel del sådana tjänster online, samt hänvisningar till sajter som berättar att här kan du beställa matkasse och där det går att jämföra olika leverantörer.

Undvik matimpulser, handla inte hungrig

Att besöka mataffären direkt efter jobbet i hopp om att trolla fram en hälsosam och komplett middag är mycket begärt av vem som helst. Falukorv, makaroner, hämtpizza eller varma mackor går fort, men det är just sådan mat som inte ger någon ny energi eller underlättar för den som vill hålla sig i form. Med hjälp av en färdigpackad matkasse och receptutkörd till hemmet blir det med stor sannolikhet bättre och mer varierade middagsval för en del.

Ha inte dåligt samvete

Det finns höga krav på människan i det moderna samhället, inte minst i arbetslivet. Det kan leda till samvetskval att inte nå upp till allt det som verkar så viktigt. Men den färdiga matkassen hjälper till med att orka i vardagen, det blir en anledning mindre till att tänka på allt som borde göras. Den kan också göra att det finns ork över till att faktiskt använda det där gymkortet lite. Bara för att det är kul.