Håll dig frisk på naturligt sätt

Idag finns det mängder av kurer och metoder som ska hjälpa oss att hålla oss friska, alerta och starka. Det är dock lätt hänt att det man tror är sunda vanor i verkligheten är helt onödigt. Varför stoppa i sig piller och pulver när det mesta går att få i sig via kosten?

När lösningen finns så lättillgängligt som på burk är det inte konstigt att många väljer den vägen snarare än att ägna tid att ta reda på vad sin kropp faktiskt behöver. Den snabba och enkla vägen är dock inte alltid den bästa. För ett långsiktigt välmående är det därför bättre att leva en sund livsstil och äta sådant som innehåller de viktiga vitaminerna och mineralerna.

Maten som gör gott

fisk och grönsakerDet är skillnad på mat och mat. Visserligen blir man mätt oavsett vad man äter om man får i sig tillräckligt mycket, men det är skillnad på att vara mätt och att få i sig all den näring som kroppen behöver. En hälsosam kost är alltså något som får dig att hålla dig mätt, samtidigt som det är nyttigt och fullproppat med vitaminer och mineraler. I Expressen har de skrivit en artikel som handlar om ”supermat”, alltså sådana matvaror som gör att du håller dig pigg och frisk. Bara genom att kolla på bilderna i artikeln får man en rätt så tydlig hint om vad det handlar om – grönsaker, fisk och frukt! Nu under den mörka årstiden har vi exempelvis det tufft att få i oss all D-vitamin som vi behöver. Vad många då gör är att ta piller innehållande en hög dos D-vitamin, men det går faktiskt att få i sig naturligt utan solens strålar. Livsmedelsverket menar att fisk är ett av de sätten. Känner du att du gärna avstår den snabba vägen med D-vitamin i pillerform kan du därför laga dig en riktigt god middag med mycket fisk och grönsaker. Då har du garderat dig, samtidigt som du får en nyttig måltid. Självklart finns det andra sätt att få i sig nyttigheter om du inte är förtjust i fisk eller om du vill avstå från kemiskt framställda läkemedel. På Läkemedelsverket går de igenom vad som skiljer växtbaserade läkemedel från vanliga.