Hitta lugnet i vardagen

En av nutidens största folkhälsoproblem är stress. Vi lever i en ständigt uppkopplad värld där man alltid finns tillgänglig – både på gott och ont. Det är dags att hitta lugnet i vardagen.

Oavsett om det gäller stress till följd av ett stressigt arbete, en hektisk vardag eller mycket att tänka på är det något som får många människor runt om i världen att må dåligt. Stressen kan uppstå av flera olika skäl och ge sig till känna på lika många sätt, det är med andra ord något som upplevs olika från person till person. Hur man bearbetar stress är även det enskilt, men något som i de allra flesta fall hjälper är att försöka finna frid i hemmet och vardagen.

Yoga bort stressen

mediterande affärskvinnaKänslan av att vara stressad är sällan behaglig. Med symptom som dåligt minne, ångest, ont i magen, nedstämdhet och sömnsvårigheter är det lätt att säga att det definitivt är en av de åkommor som påverkar oss mest på olika plan och som skiljer sig beroende på person. Många gånger kan det vara så att man inte reagerar på att man är stressad just för att symptomen kan variera. Kanske känner du en viss typ av stress när du vet att du har en deadline att hålla, och en annan när du ska ge en arg kund uppmärksamhet och service.

Ett ypperligt sätt att hantera stressen är att utföra yoga. Kanske inte mitt under arbetstid när du behövs på annat håll, men hemma i lugn och ro. Det kan kännas stressigt bara av att planera in ytterligare moment i vardagen, men faktum är att du lär tacka dig själv efteråt. I Expressen kan man läsa att Yoga är en bra träningsform med tanke på att de lugna mjuka rörelserna hjälper till att minska stressnivåerna i kroppen. Du får alltså både träning och lugn i ett paket – smidigt va? Skulle inte Yoga vara något för dig kan en annan lösning vara att försöka låta jobbet stanna på jobbet. Försök att lära dig förknippa hemmet med lugn, inte med sådana moment som drar upp dig i varv igen.