Ingredienser

Här listas alla ingredienser som ingår i i+m Naturkosmetiks produkter.
* betyder att ingrediensen är ekologisk


  • Achillea millefolium * Rölleka

    Den eteriska oljan är inflammations-hämmande, sårläkande och starkt sammandragande; används på sår och inflammationer i hud och slemhinnor.

  • Alkohol denat.* Denaturaliserad alkohol

    Utvinns genom jäsning av ekologisk lavendel och grön såpa. Behövs som lösningsmedel för extrakt och olika ämnen. Mängden som används i produkter är minimal så det torkar inte ut huden.

  • Aloe barbadensins leaf extract * Aloe vera

    Utvinns från en liljeväxt som liknar en kaktus. Har en rad goda effekter på huden hos personer med olika slag av hudproblem. Aloe vera är även bakteriedödande och har fuktbindande egenskaper, det lugnar huden och hjälper dess läkningsprocess.

  • Althea officinalis extract * Läkemalva

    Läkemalva extrakt återfuktar och stödjer fuktbalansen i huden, mjukar upp torr hud och främjar dess flexibilitet och motståndskraft.

  • Anthemis nobilis flower extract * Romersk kamomill

    Romersk kamomill är en sedan länge känd läkeört med sina lugnande och inflammationshämmande egenskaper. Används i vård för känslig och ömtålig hud. Har en lugnande effekt på huden.

  • Argania spinosa kernel oil * Arganolja

    Kallpressas av arganfruktens frön (arganträdet växer bara i Marocko). Arganolja har de senaste åren blivit allt mer efterfrågan internationellt. Orsaken är dess vårdande egenskaper för huden.

  • Arnica montana flower extract * Arnikaextrakt

    En mörkbrun klar vätska gjord av arnikablommor. Ökar blodcirkulationen och läkeprosessen i huden.

  • Arnica montana oil * Arnikaolja

    Kallpressad olja som är tradionellt använd inom folkmedicin, de aktiva ämnen finns både i växtens rot och blommorna. Verkar inflammationshämmande, främjar blodgenomströmningen och understödjer sårläkning.

  • Beta-carotene  Betakaroten

    Betakaroten är en typ av pigment som finns i växter, särskilt morötter och färgglada grönsaker. Den används också som ett färgämne för livsmedel som margarin. Liksom alla andra karotenoider är betakaroten en antioxidant och skyddar huden mot fria radikaler.

  • Bisabolol 

    Isolerande, inflammationshämmande ämne från den eteriska oljan av kamomill eller saven av Vanillosmopsis Erythropappa. Verkar lugnande på huden, lindrar hudirritationer och har en skyddande effekt på ömtålig hud.

  • Butyrospermum parkii butter * Sheasmör

    Utvinns ur sheanötter. Sheasmör har en vattenbindande effekt samt bevarar huden mot uttorkning. Rikt på fleromättade fettsyror, vitaminer och mineraler. Naturlig solskyddsfaktor 2–3. Rättvisemärkt ingrediens som produceras i Uganda.

  • Calendula officinalis flower extract * Ringblomsextrakt

    Utvinns genom CO2 metoden ur ringblommans kronblad. Extraktet verkar lugnande, inflammationshämmande och understödjer cellbildningen.Passar alla hudtyper, särskild för känslig och irriterad hud.

  • Calendula officinalis flower oil * Ringblomsolja

    Ringblomsolja framställs genom ångdestillation av färska blommor. Är känd för sina anti-inflammatoriska och lugnande egenskaper och passar utmärkt att använda vid utslag, eksem, svårläkta sår osv.

  • Camphor Kamferolja

    Är värmande och stimulerande. Kamferolja kan användas som sammandragande medel i t. ex. ansiktsvatten och ansiktsmasker på akne, inflammationer och sår. Tillverkas från taiwanesiskt kamferträd (Cinnamomum camphora) genom ångkokning.

  • Cannabis sativa seed oil * Hampfröolja

    En vegetabilisk olja som framställs genom kallpressning av hampafrön. Den anses vara naturens nyttigaste vegetabiliska olja eftersom den innehåller den högsta andelen fleromättade fettsyror (78 %) av alla vegetabiliska oljor. Den passar särskilt bra för känslig hy eftersom den tränger in och näringssätter utan att täppa till porerna.

  • Caprylyl/Capryl glycoside  Sockertensid

    Mild tvättkomponent som utvinns ur palmolja och socker. Den förbättrar absorptionen av aktiva ingredienser in i huden. Är skumbildande och dryg.

  • Carica papaya extract * Papaya extrakt

    Extrakt av papaya sänker hudens pH och avlägsnar döda hudceller. Passar till alla hudtyper.

  • Centella asiatica extract (Tigergras)  Salladspikblad

    En känd läkeväxt från India som är känd som kraftfull antioxidant, cellförnyande, ger naturlig ansiktslyftning och har vitaliserande och föryngrande egenskaper.

  • Cetearyl alcohol  Emulgerande vax

    Cetearyl alcohol är ett annat namn för cetylstearylalkohol som är en blandning av cetylalkohol och stearylalkohol och som tillverkas från naturliga oljor och fetter. Det tas inte upp av huden utan lägger sig som en hinna utanpå och ger en lite vaxig känsla samtidigt som den skyddar, mjukar upp, binder fukt och avvisar vatten.

  • Cetyl alcohol  Fettvax

    Vegetabiliskt vax som erhålls ur kokosolja och majs. Cetylalkohol gör krämer och lotioner fastare i konsistensen. Tas inte upp av huden utan lägger sig utanpå med en lätt vaxig känsla och mjukgör och skyddar genom att stänga ute fukt och kyla och hindra fukt och värme från att avgå.

  • Chamomilla recutita flower extract * Blå kamomill

    Även känd som tysk kamomill har denna eteriska olja en djupblå färg och härlig doft. Har antibakteriella egenskaper och är toniserande och mycket lugnande för hårbotten och huden.

  • Citral Äkta eterisk olja

    En naturlig doftämne som förerkommer i en mängd olika eteriska oljor såsom citrongräs, meliss och citronolja.

  • Citric acid  Citronsyra

    Används för att anpassa pH-värdet och för att förbättra de antioxidanta egenskaperna i olika ämnen, räknas också till AHA- (Alpha Hydroxy Acid) eller fruktsyror. Tillverkas från socker genom en luftfri jäsningsprosess med hjälp av mikroorganismer Aspergillus Niger.

  • Citronellol Äkta eterisk olja

    Eterisk olja som är naturlig beståndsdel i rosenolja.

  • Citrus aurantifolia fruit extract * Limeextrakt

    Utvinns genom kallpresssning av skalen. Är särskilt lämplig för fet och aknehy. Stimulerar blodcirkulationen, svalkar, friskar upp och drar samman trött och glåmig hy. Hämmar tillväxt av bakterier och virus. Består av många olika naturliga ämnen, bland andra citral (citral), limonen (limonene)och kumarin (coumarin).

  • Citrus aurantium amara  Pomeransessens/Neroli

    Ett extrakt av pomeransfrukten som kallpressas ur den inte helt mogna fruktens skal. Doften är frisk citrus, tyngre och bittrare än apelsin. Milt lugnande och upplyftande, bra för känslig, torr, åldrande och ärrad hud.

  • Citrus aurantium dulcis fruit extract * Apelsinextrakt

    En extrakt av söt apelsin som klassas som en biologisk ingrediens. Används som doftkomponent i hudvårdsprodukter.

  • Citrus grandis peel extraxt * Grapefruktskalextrakt

    Extrakt tillverkad av grapefruktsskal. Den har en stärkande oc mjukgörande verkan på huden och passar särskild bra för acne- och fet hy.

  • Citrus grandis seed extraxt  Grapefruktkärnextrakt

    Innehåller bittra och sammandragande ämnen och skyddar mot hudens åldrande. Inom traditionell indisk medicin används grapefruktkärnextrakt som blodrenande och föryngrande medel.

  • Coco-glycoside  Sockertensid

    Effektiv och mild rengörare som används i milda badmedel och schampo. Framställs av råämnen (majs och kokosfett) och är fullständigt biologiskt nedbrytbar.

  • Cocos nucifera oil * Kokosolja

    Utvinns ur kokosnötens innerskal genom kallpressning. Används som mjukgöraresom ger en mycket fet, smidig och len känsla på huden och stannar kvar där. Den feta ytan skyddar mot väder och vind och bevarar fukt och lugnar på irritationer och småskador.

  • Copernicia cerifera wax  Karnaubavax

    Utvinns ur bladen på den brasilianska solfjäderpalmen. Används som konsistensgivare.

  • Daucus carota sativa root extract * Morotsextrakt

    Är väldigt näringsrik och renande. Innehåller höga halter av betakaroten (antioxidant) och andra flavonoider. Tränger djupt in i huden och mjukar upp hårdnader, hjälper även vid solskador.

  • Daucus carota seed oil  Morotsolja

    Morotsolja utvinns från frön till vilda morötter genom ångdestillation. Oljan har en mjuk jordig doft och är en kraftig antioxidant som stimulerar och föryngrar huden och därmed ökar dess elasticitet.

  • Decyl glycoside  Sockertensid

    Effektiv och mild rengörare som används i milda badmedel och schampo. Framställs av råämnen (majs och kokosfett) och är fullständigt biologiskt nedbrytbar.

  • d-Limonene  Äkta eterisk olja

    En biprodukt av citrusjuicetillverkning – ur citrusskalen pressas det ut saft som sedan destilleras till olja med en mild apelsinarom.

  • Echinacea purpurea extract  Röd solhatt

    Har använts sedan urminnes tider inom folkmedicin. Har en mycket läkande effekt både utvärtes på huden och invärtes vid förkylning.

  • Equisetum arvense extract * Åkerfräken

    Framställs genom att hälla kokhett vatten över sommarskotten och låta sedan dra upp till ett dygn. Lindrar klåda, drar samman huden och sluter porerna samt stimulerar hudens nybildning. Effektiv sköljmedel mot mjäll och svamp.

  • Euphrasia officinalis extrakt  Ögontröst

    Lindrar och lugnar vid överansträngning av ögonen, vid irritation och inflammation. Fungerar stärkande på hudens vävnader och kapillärer och motverkar därmed mörka ringar under ögonen. Det svenska namnet kommer av blommans forna användning vid ögonsjukdomar.

  • Faex Jästextrakt

    Renat extrakt av jäst är en aktiv ingrediens av botaniskt ursprung och den har en stimulerande och aktiverande effekt på cellernas ämnesomsättning. Mycket goda fuktbindande och mjukgörande egenskaper.

  • Foeniculum vulgare seed extract * Fänkål

    Uppfriskande, antiseptisk och lugnande. Verkar renande på slaggprodukter i kroppen, därmed bra mot celluliter.

  • Gentiana lutea  Gullgentiana

    Utvinns av gentianarot som innehåller rikligt anti-inflammatoriska och antibakteriella komponenter. Extraktet används för sina mjukgörande och renande egenskaper och den hjälper huden att behålla sin livskraft och ungdomlighet.

  • Geraniol Äkta eterisk olja

    En naturlig doftämne som finns bla i rosolja, palmarosa- och lavendelolja. Används brett i parfymer och hudvårdsprodukter, dock bör personer med doftallergi undvika ämnet.

  • Ginko biloba leaf extract  Ginkoträd

    Extraktet från ginkoträdets blad är rikt på flavonoider som stimulerar ämnesomsättningen. Dessutom skyddar de aktiva ämnena huden mot för tidigt åldrande förorsakat av miljön.

  • Glycerin* Vegetabilisk glycerin

    En alkohol som utvinns från rapsolja. Tack vare sina fuktbevarande egenskaper används ofta i olika fuktbevarande hudmedel, särskilt för sprucken och väldigt torr hud. Dessutom förhindrar den att krämer torkar ut eller hårdnar. I hårprodukter kan glycerin användas för att återfetta håret och göra det smidigt och glansigt.

  • Glyceryl caprylate  Kokosglycerin

    En förening av naturämnena glycerin(från kokos) och fettsyror. Ytskiktsaktiv, återfettande och fuktbindande substans med bakteriestatisk effekt. Används som konsistensgivare.

  • Glyceryl monostearat, Glyceryl stearate  Emulgeringsmedel

    Ett mycket vanligt emulgeringsmedel från hydrerad sojaolja. Godkänt av Svenska Naturskyddsföreningen som Bra Miljöval av emulgeringsmedel.

  • Glyceryl stearate SE  Förtjockningsmedel

    Utvinns ur vegetabiliska fetter och glycerin (kokosolja). Fuktighetsbevarande och mjukgörande. Används som konsistensgivare.

  • Glycine soya oil * Sojaolja

    En fet vegetabilisk olja från sojabönor. Innehåller rikligt med fleromättade fettsyror, t.ex. lecitin och phytosterin. Bra oljebas för många kosmetikartiklar.

  • Hamamelis virgiana leaf extract * Trollhassel

    Aromatiskt vatten gjort på löv från trollhasselträdet. Har en milt sammandragande verkan på huden. Kan användas till ansiktsvatten och i ansiktsmasker. Passar de flesta hudtyper.

  • Helianthus annuus seed oil * Solrosolja

    En vitaminrik och lätt olja som kallpressats ur ekologiskt odlade solrosfrön. Rik på linolsyra, fleromättade fettsyror och mineraler. Oljan är snabbabsorberande och har en lugnande och mjukgörande effekt på huden.

  • Hippophae rhamnoides oil * Havtornsolja

    En fet olja från havtornsbär som innehåller viktiga omättade fettsyror, vitamin E, betakaroten och karotinoider, skyddar och läker skadad hud.

  • Humulus lupus extrakt * Humleextrakt

    Extrakt gjord av humleblommor som är avstressande och reducerar rodnad.

  • Hyaluronic acid/Sodium hyaluronate  Hyaluronsyra

    Finns naturligt i kroppen och binder vatten och återfuktar huden. Den fungerar som en svamp som kan suga åt sig tusen gånger mer fukt än sin egen vikt och bildar ett fuktbindande skikt på huden. i+m använder hyaluronsyra framtagen ur sackarider (socker) genom bakteriell jäsning.

  • Hydrogenated castor oil  Hydrogenerad ricinolja

    Härdad ricinolja, ingår som konsistensgivare och har återfettande egenskaper.

  • Hydrogenated lecithin  Hydrogenerad lecitin

    Genom hydrering av lecitin framställs lecitinderivat, som även förekommer i naturen. Har liknande egenskaper som lecitin men är inte känslig för oxidation.

  • Hydrogenated olive oil  Hydrogenerad olivolja (olivvax)

    Framställs ur olivolja genom att tillsätta vätgas till oljan vid högt tryck. Resultatet blir mycket stabila och helt mättade fettsyror som andvänds som konsistensgivare i kosmetika.

  • Hypericum perforatum oil * Johannesörtsolja

    Utvinns ur örtens blomknoppar. Innehåller en rödviolett saft, kallad hypericin, som har en sammandragande verkan på huden.

  • Isoamyl laurate  Konsistensgivare

    Tillverkas av 100% växtmaterial (från fettsyror), hjälper cremer att fördela sig bättre på huden. Har ett naturligt UV-filter och är en konkurrenskraftig alternativ i solskyddsprodukter.

  • Juglans regia extract* Valnöt

    Valnötsextrakt utvinns från de yttre skalen, som innehåller juglon. Denna substans gör huden brun, verkar svagt bakteriehämmande.

  • Lactic acid  Vegetabilisk mjölksyra

    Naturlig mjölksyra, ej från mjölkprodukter. Utvinns genom jäsning av stärkelse. Återställer hudens naturliga surhet, genom att få rätt balans på pH-värdet. Mycket bra fuktbindare för huden.

  • Lauryl glucoside  Sockertensid

    Ett ytaktivt och milt rengöringsmedel gjord av kokosolja och socker. Är fullständigt biologiskt nedbrytbar och används i milda badmedel och schampo.

  • Lavandula angustifolia extract* Lavendelolja

    Eterisk olja som utvinns genom destillering av lavendelblommor. Avslappnande och upplyftande verkan, bra för alla hudtyper. Oljan har en unik förmåga att regenerera huden samt understödja hudens egen förmåga att bilda ny vävnad. Den har en lugnande och balanserande effekt. Välgörande vid brännskador, acne och eksem.

  • Lecitin 

    Utvinns ur soja- och majsolja. En fettliknande ämne med emulgerande egenskaper. Mjukar upp och återfettar torr och känslig hud, som vid eksem och psoriasis. Är även rik på protein.

  • Limonene Äkta eterisk olja

    Limonen finns i nästan alla eteriska oljor som luktar friskt och citrus, t.ex i nästan alla citrusskalsoljor. Svenska barrskogar uppskattas avdunsta någonstans mellan 3.500 och 35.000 ton årligen. Den har en söt, ren och lite bitter citrusdoft som uppfattas som rätt behaglig.Limonen är verksamt mot svamp och den tränger igenom huden bra och används därför som medium för läkemedel som ska upptas genom huden.

  • Linalool  Äkta eterisk olja

    Förekommer naturligt i frukter, fruktskal och fruktsafter och många eteriska oljor. Högst är halterna i rosenträ (ansedd som den bästa källan), koriander och lavendel. Doftar sött och milt i jämförelse med andra eteriska oljor. Antiseptisk och effektiv mot bakterier, virus och svamp.

  • Malic acid  Äppelsyra

    Är en vanligt förekomande syra i naturen. Förutom i äpplen finns den i hög grad i melon, plommon, körsbär, banan mfl. Är milt stärkande, sammandragande och håller huden klar. En naturlig pH-balanserare i huden.

  • Malva sylvestris flower extract * Rödmalva

    Innehåller vitamin A, B och C och den används för att tillföra huden nödvändig fukt samt mot inflammationer i hud. Passar väldigt bra för torr, narig och solsvedd hy.

  • Melissa officinalis leaf extract * Meliss

    Har en lätt sammandragande verkan och är därför särskilt lämplig för fet problemhud. Framför alt på grund av de eteriska oljebeståndsdelarna verkar melissextrakt lugnande.

  • Menthol Pepparmynta

    Olja som utvinns från pepparmynta. Den är stimulerande och uppfriskande, vidgar blodkärlen och leder till en omedelbar känsla av kyla och lätt bedövning - behagligt på eksem, insektsbett och klåda.

  • Oenothera biennis oil * Nattljusolja

    Utvinns från fröna med särskilt hög andel linolensyra (essentiell fettsyra). Den gör huden mer elastisk, reducerar vattenförlusten genom att stärka hudens fuktbevarande funktion.

  • Olea europaea fruit oil * Olivolja

    Kallpressas ur de mogna frukterna på olivträdet. Oljan är närande, mjukgörande och skyddande på huden. Innehåller E-vitamin och antioxidanter som är viktiga för hudens elasticitet.

  • Panax ginseng root extract * Ginseng

    Utvinns från koreansk ginsengrot. Stimulerar microcirkulationen och gör huden stark och smidig.

  • Parfum Parfym

    i+m använder endast parfym som är framtagen 100% av äkta eteriska oljor från olika växter och som inte innehåller några komponenter från syntetiska dofter.

  • PCA glyceryl oleate  Mjukgörande emulgeringsmedel

    Naturligt framställd sköljmedel med fuktgivande och antistatiska egenskaper. Tillverkas från rapsolja.

  • Persea gratissima kernel extract * Avokadoextrakt

    Ett extrakt av avokadokärnor som består huvudsakligen av fettsyraglycerider.

  • Persea gratissima oil * Avokadoolja

    Utvinns ur fruktköttet. Oljan kan inte utvinnas ur färsk frukt eftersom vattnet och oljan då emulgerar, så fruktköttet torkas först och sedan mals och centrifugeras. Oljan är mild och näringsrik på lecitin, E-vitamin, D-vitamin och pantotensyra samt växtsteroler. Bra vid torr och trött hud som saknar lyster.

  • Polyglyceryl-3-palmitate Palmfettsyra

    Utvinns från glycerin och fettsyror (palmolja).Används som konsistensgivare och är biologiskt nerbrytbar.

  • Potassium sorbate  Kaliumsorbat

    Salt av sorbinsyra som räknas som världens naturligaste konserveringsmedel . Både syran och dess salter (sorbater) finns naturligt i frukter och bär, som rönnbär.

  • Prunus amygdalus dulcis oil * Sötmandelolja

    Kallpressas ur fröna på mandelträdet. En olja som passar alla hudtyper, mjukgörande. Oljan är mild, icke irriterande och absorberas lätt av huden som blir mjuk, len och smidig.

  • Prunus armeniaca kernel oil * Aprikoskärnolja

    En vegetabilisk, kallpressad olja som utvinns ur aprikosens kärna. Den är stabil och hållbar med smak och doft. En mild olja som tåls av de flesta, den passar känslig, inflammerad, torr och åldrande hud.

  • Punica granatum seed oil * Granatäppelolja

    Neutraliserar och skyddar huden mot skador från fria radikaler samt hjälper till att bibehålla en hälsosam hud. Flera studier har visat granatäpplens förmåga att förbättra sårläkning och återställa hud som skadats på grund av solande och åldrande.

  • Ricinus communis seed oil* Ricinolja

    Kallpressas ur ricinfrön. Oljan upptas mycket långsamt av huden och används i rengöringsprodukter där det är viktigt att oljan inte absorberas för snabbt.

  • Rosa canina flower extract * Rosolja

    Ett extrakt utvunnen av rosens kronblad där kronbladen täcks med olja och får stå svalt i ett par veckor, omröres då och då och filtreras av när bladen tappat färgen och oljan fått doft. Rik på essentiella fettsyror, förfinar porerna och lugnar huden.

  • Rosa moschata seed oil * Nyponfröolja

    Innehåller väldigt mycket vitamin C, och även höga halter av antioxidanterna betakaroten och flavonoider. I nypon finns också de nyttiga omega-fettsyrorna. Bra bärarolja för andra ämnen som ska tas upp av huden, särskilt i lättare hudvårdsprodukter som lotion och mager kräm.

  • Rosmarinus officinalis extract * Rosmarin

    Ett extrakt av hela rosmarinplanta som sedan destillerats på eterisk rosmarinolja. Används som antioxidant i allt som innehåller mycket fett - vegetabilisk olja, fett och fettlösliga ämnen, feta preparat som hudolja, salva och örtolja

  • Salvia officinalis extract* Salvia

    Har stimulerande, porsammandragande och antiseptiska egenskaper. Passar särskild bra för fet hud.

  • Sambucus nigra extract * Fläderextrakt

    Framställs av fläderblommor som plockas när hela klasen har just slagit ut. Den har renande egenskaper och friskar upp trött eller/och åldrad hud.

  • Sesamum indicum seed oil * Sesamolja

    Kallpressad olja från sesamfrön. Mogna frön (med 45-65 % olja) blötläggs för att lösa upp färgämnet och mosas sedan. Frömoset pressas utan värme (under 30°) en eller två gånger och utvinns sedan av oljan. Mjukgörande och skyddande, har sesamolja en lång tradition som hudolja och är utmärkt i alla slags salvor och fetare krämer. Den anses vara den mest utdrivande av de vegetabiliska oljorna och används därför på psoriasis och andra eksem. Används ofta i nagelbandsoljor.

  • Silica  Kiselsyra

    Absorberande, klumpförebyggande syreförening av Silicium, ett mineralämne som finns i många växter. Tandköttet blir fastare och det hjälper till att minska inflammationer. Ingår som putsmolekyl i tandkräm.

  • Simmondsia chinensis seed oil * Jojobaolja

    Utvinns genom pressning av jojobaväxtens frön. En lätt och mild olja med vaxaktiga fettsyror som skyddar huden och gör den sammetslen. Oljan har en naturlig solskyddsfaktor 4.

  • Sodium Anisate  Anisylalkohol

    Konserverande ämne som tillverkas från indisk basilika och stjärnanis. Reglerar hudens ph-värde och behåller det naturliga skyddsskiktet kvar på huden.

  • Sodium Laevulinate  Levulinsyra

    Konserverande ämne som tillverkas från majsstärkelse. Reglerar hudens ph-värde och behåller den naturliga skydsskicket kvar på huden.

  • Sodium lauroyl glutamate Vegetabilisk aminosyra

    Mild rengörare, framställd av vegetabiliska råämnen. Fuktgivande, ger fint skum, biologiskt lätt nedbrytbar.

  • Sodium lauroyl lactylate  Emulgeringsmedel

    En naturlig emulgeringsmedel från vegetabilisk mjölksyra. Används mest i rengöringsprodukter då den är bra skumbildare, återfuktar huden och ökar dess smidighet. Ecocert certifierad.

  • Sodium phytate  Fytinsyra

    Minskar vattnets hårdhet och lämnar en smidigare känsla i huden och håret. Fungerar även som antioxidant och ökar effektiviteten i växtbaserade råvaror. Tillverkas från riskli.

  • Sodium stearoyl lactylate  Vegetabilisk emulgator

    Naturlig emulgeringsmedel från natriumsaltet av vegetabilisk mjölksyra. Har återfuktande egenskaper och gör huden mjuk och smidig. Ecocert certifierad ingrediens.

  • Sorbitol  

    Är en sockeralkohol som finns i vissa bär (bland annat rönnbär) och frukter. Den bildas även i små mängder i människokroppen. Sorbitol bildas från glukos (druvsocker) och används i kosmetika som fuktighetsbindare.

  • Squalane 

    Ett stabilt oljelösligt ämne framställt av olivolja. Squalane ger huden en silkig yta, verkar fuktighetsbevarande och uppmjukande. Liknar hudens sebum, och är en av nyckelkomponenterna i vårt eget talg. På grund av sin lätthet, kan squalane med fördel användas vid fet hud. Det ökar utspridningsförmågan när crèmer appliceras på huden.

  • Stearic acid Stearinsyra

    Den vanligaste mättade fettsyran. Den finns i nästan allt fett, mest i mangosmör (utgörande över 50 % av fettsyrorna), kakaosmör och sheasmör (upp till 40 %). Tas inte upp av huden men mjukgör och framför allt skyddar genom att hålla fukten inne.

  • Stearyl alcohol  Fettalkohol

    En fast fettalkohol från vegetabiliska (kokos)oljor som är närande för huden samtidigt som den fungerar som emulgeringsmedel. Fettalkoholer är inte uttorkande som t.ex etanol.

  • Stearyl Stearate  Emulgeringsmedel

    En ingrediens som hjälper till att hålla krämer och lotion tillsammans och förbättrar deras konsistens.

  • Sulfur Svavel

    Är milt antiseptiskt och svampdödande och har använts mycket som utvärtes medel. Svavel är otroligt välgörande för huden och det är därför det också kallas för skönhetsmineralen. Ger huden elasticitet, och stimulerar uppbyggnaden av ny vävnad och reparation av gammal.

  • Theobroma cacao * Kakaosmör

    Vegetabiliskt fett som utvinns ur kakaobönan. Skyddar och gör huden mjuk, används som konsistensgivare.

  • Titanium Dioxide(CI 77891)  Titandioxid

    Utvinns ur titanrika mineraler som ilmenit, anatas och rutil. Ett naturligt färgämne med UV-filter som ger en blåvitaktig ton, fäster bra på huden och är väldigt täckande. Titandioxid är det enda fysikaliska solskydd som godkänts av Läkemedelsverket.

  • Tocopherol/ Tocopherol acetate  E- vitamin

    Vakuumdestilleras ur sojabönor och vegetabiliska oljor för att motverka oxidation (härskning) i fetter/oljor och hudvårdsprodukter. Motverkar fria radikaler i huden och förebygger rynkbildning.

  • Triticum vulgare germ oil* Vetegroddsolja

    Vegetabilisk, kallpressad, halvtorr, E-vitaminrik olja av biologiskt odlade vetegroddar. Vetegroddsoljan är närande och gör huden smidig och mjuk.

  • Urtica dioica extract * Brännässla

    Främst toppskott av brännässlan används, då den är rik på vitaminer och mineraler. Har en stimulerande verkan på huden.

  • Vanilla planifolia fruit extract * Vaniljorkidé

    Utvinns genom extrahering med sprit. Naturligt och äkta aromämne. Vaniljoljan består av många olika naturliga ämnen, bland andra eugenol (eugenol).

  • Xanthan Gum  Xantangummi

    En polysackarid som framställs genom fermentering av glukos. Används som förtjockningsmedel i hudvårdsprodukter, mat och medicin. Skyddar mot mekanisk och kemisk påverkan samt verkar svalkande och mjukgörande.

© 2010 Naturgod  | Kontakt | Sitemap | Produktguide